Новини
Збита електроопора та обрив проводів: на Буковині двоє сіл залишилися без світла

07.05.2024

На Буковині станом на 11:30 сьогодні, 7 травня, аварійно знеструмлені мешканці села Лукавці через збиту електроопору 0,4 кВ ( на місці працюють правоохоронці) та жителі села Грушівка – через обрив проводів та зламану опору 0,4 кВ.

Про це повідомляє Чернівціобленерго.

За кожним випадком працюють аварійні бригади Обленерго, щойно буде технічна можливість – відновимо живлення усім споживачам.

В енергосистемі: дефіцит є. Його в окремі години покриватиме комерційний імпорт. За інформацією НЕК Укренерго, на сьогодні заплановано рекордно висока максимальна потужність імпорту.

“Дорогі краяни, ви знаєте, що ситуація в енергосистемі дуже непроста. На Великдень російські терористи масовано обстріляли Сумщину, були пошкоджені об’єкти енергетики; надалі тривають обмеження споживання на Харківщині для усіх споживачів та Криворіжжі – для промисловості. Словом, енергетики справляються з навантаженням та оперативно вирішують питання, щоб втримати баланс споживання=виробництво. Але з подальшими обстрілами, ситуація може ускладнитися. Сьогодні це дуже важливо: заощаджувати споживання з 19:00 до 22:00, тим паче це нескладно, бо маємо на Буковині доволі комфортну лагідну погоду”, – йдеться в повідомленні.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь