Новини
“Хотів отримати грошову допомогу”: за добу шахраї ошукали трьох буковинців

05.05.2024

Впродовж доби шахраї ошукали трьох буковинців на суму понад 87 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Аферисти продовжують користуватися довірливістю громадян та збагачуватися за їхній рахунок. Лише за минулу добу шахраї незаконно заволоділи коштами трьох буковинців.

Учора, 4 травня, до поліції звернувся 39-річний місцевий житель. Заявник розповів поліцейським, що в одній із соцмереж знайшов оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Буковинець перейшов за посиланням та ввів конфіденційну інформацію. Надалі чоловік отримав сповіщення про перерахування 42 тисяч гривень на невідомі реквізити.

За тією ж схемою шахраї ошукали 47-річну жительку села Добринівці. Жінка перейшла за фішинговим посиланням про отримання фінансової допомоги та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. З картки буковинки зникло понад 13 тисяч гривень.

Ще однією жертвою інтернет-аферистів стала 29-річна мешканка Дністровського району. Заявниця розповіла поліції, що їй зателефонувала невідома особа, яка представилася працівником банку. Діючи за інструкцією співрозмовника, буковинка підтвердила вхід у мобільний банкінг, після чого з її картки було знято 32 тисячі гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Працівники поліції нагадують громадянам кілька правил, дотримання яких допоможе уберегти ваші кошти:

– якщо у вас виникли щонайменші сумніви стосовно того, що вам телефонує співробітник фінансової установи, покладіть слухавку;

– за жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які рахунки;

– не довіряйте інформації про отримання грошової допомоги в соціальних мережах.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь