28 серпня Свята Православна Церква вшановує пам’ять УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ ВЛАДИЧИЦІ НАШОЇ БОГОРОДИЦІ І ПРИСНОДІВИ МАРІЇ.
У Свято-Успенському храмі Православної Церкви України села Товтри, відбулось святкове молитовне служіння. Адже саме сьогодні виповнюється 135 років з дня заснування Храму Господнього в селі Товтри.
Від тоді Пресвятая Богородиця, вважається покровителькою цього села, а церква стала Божою домівкою, яка що неділі збирає у своєму обійсті вірян
28 серпня із самого ранку над селом Товтри Вікнянської громади лунав святковий передзвін храмових дзвонів та лунали молитви за нашу Україну, захисників, волонтерів та за мирне небо над усім українським народом.
По завершенні богослужіння відбувся хресний хід навколо храму з читанням чотирьох Євангелій та окроплення усіх присутніх освяченою водою.
В кінці хресного ходу, настоятель храму отець Юрій Чекановський, подякував духовенству, гостям та всім присутнім за спільну молитву і привітав усіх з храмовим святом.
Щиро вітаємо усіх зі святом Успіння Пресвятої Богородиці.
Пресвята Богородиця перейшла із земного життя до вічної слави Свого Сина і в її особі ми одержали на небесах могутню Покровительку та Заступницю.
Ми у спільній молитві звертаємося до Божої Матері. Просимо у Богородиці миру для нашої землі та благословення на розвиток.
Тож нехай сьогоднішня спільна молитва та віра у заступництво Богородиці додають нам сили у щоденній роботі, добрих справах за для процвітання Товтрів, Буковини та всієї України!

Залишити відповідь