Новини
Дієтолог назвала десять найкорисніших овочів осені

23.10.2024

Серед сезонних продуктів, таких як гарбуз, кабачки, гранати й груші, на полицях магазинів можна знайти безліч смачних і корисних варіантів.

Про це пише New Voice

Дієтолог Наталі Ріццо назвала десять осінніх продуктів, які додадуть поживних речовин у ваш раціон.

Гранати

Цей яскравий осінній фрукт багатий на клітковину, вітаміни С і К, а також фолат. Особливо корисні поліфеноли, що містяться в гранатах, які допомагають боротися із запаленням. Дослідження показують, що регулярне вживання насіння граната і гранатового соку може знизити ризик ожиріння, діабету, серцево-судинних захворювань і деяких видів раку. Додайте його в ранкову вівсянку або йогурт чи змішайте зі смаженими овочами для простого гарніру.

Яблука

Збір яблук — це не тільки захопливе заняття восени, а й корисне для здоров’я. Яблука сповнені клітковини і вітаміну С. Використовуйте їх як перекус або додавайте до страв, щоб підтримати травлення та імунну систему.

Гарбуз

Хоча гарбузові ласощі починають з’являтися в серпні, він залишається осіннім фруктом. Гарбуз багатий на бета-каротин, який корисний для зору і допомагає знизити запалення. Консервоване гарбузове пюре зручно використовувати в супах і випічці, а цілий гарбуз можна запекти з насінням для корисного перекусу.

Зимовий сквош

Існує безліч видів зимового сквошу, таких як баттернат і кабоча. Усі вони містять клітковину, вітаміни А і С, а також корисні рослинні сполуки, які підтримують здоров’я очей.

Журавлина

Цей кислий фрукт — обов’язковий атрибут на столі. Журавлина багата на вітаміни й антиоксиданти, що сприяє поліпшенню здоров’я серця і зниженню ризику інфекцій сечовивідних шляхів.

Гриби

З їхньою м’ясистою текстурою і землистим смаком гриби чудово підходять для осінніх страв. Вони — єдиний овоч, що містить вітамін D, важливий для здоров’я кісток.

Груші

Соковиті груші містять 20% добової норми клітковини та допомагають поліпшити травлення. Переконайтеся, що ви їсте їх зі шкіркою, де зосереджена більшість поживних речовин.

Брюссельська капуста

Ці мінікапустини сповнені клітковини й вітаміну С, що робить їх чудовим доповненням до осіннього столу. Вони чудово запікаються і можуть стати основою для пасти.

Цвітна капуста

Містить клітковину і вітаміни, цвітна капуста — це універсальний овоч, який можна використовувати як заміну м’ясним стравам.

Пастернак

Солодкий пастернак — чудова альтернатива моркві. Він багатий клітковиною і поживними речовинами та ідеально підходить для пюре або запіканок.

Хурма

Цей екзотичний фрукт із ніжним смаком може стати рідкісним частуванням восени, але варто спробувати його у свіжому вигляді для отримання вітамінів.

Солодка картопля

Як і інші помаранчеві овочі, солодка картопля багата на вітамін А і клітковину. Вона є чудовим джерелом енергії й може бути подана в різних варіантах: від пюре до картоплі фрі.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь