Дотримання Правил дорожнього руху – запорука безпеки громадян: поліцейські Буковини закликають бути уважними та відповідальними на дорозі

У зв’язку із скороченням тривалості світлового дня, поганих погодних умов, відсутності освітлення на більшості вулиць і доріг правоохоронці звертають увагу пішоходів та водіїв на неухильному дотриманні Правил дорожнього руху, які допоможуть уникнути трагічних наслідків.   

Поліцейські звертаються до водіїв з проханням обирати безпечну швидкість та дистанцію під час руху транспортного засобу, враховувати обмежену видимість, зокрема у темну пору доби, а також стан дорожнього покриття. Уникайте різкого гальмування, маневрування і в жодному разі не сідайте за кермо у стані сп’яніння.

Нагадаємо: вподовж року діє обов’язкова вимога ПДР – у автомобілях завжди повинні бути включені денні ходові вогні, або ближнє світло фар, а під час зупинки – аварійна світлова сигналізація. При наближені до пішохідних переходів необхідно максимально зменшити швидкість руху, здійснити повну зупинку транспортного засобу та пропустити пішоходів.

У свою чергу пішоходам варто подбати про наявність світлоповертальних елементів на верхньому одязі, які зроблять вас помітними у темний час доби та в умовах поганої видимості. Навіть якщо дуже поспішаєте – не біжіть, а обережно йдіть. Не відволікайтеся на розмови по телефону чи користування іншими гаджетами. Переконайтеся, що капюшон не закриває вам огляду.

Закликаємо громадян не нехтувати безпекою та вже сьогодні придбати світлоповертальні елементи для себе, своїх близьких та дітей і використовувати їх щоразу, коли в темний час виходите на вулицю.

Бережіть себе та будьте помітними!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь