Україна отримає винищувачі Mirage на початку 2025 року – Міноборони Франції

08.10.2024 11:26

Укрінформ

Доставка французьких винищувачів Mirage 2000 в Україну запланована на перший квартал наступного року.

Про це в інтерв’ю виданню Sud Ouest заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню, передає Укрінформ.

«Mirage 2000 зможуть літати в Україні в першому кварталі 2025 року», – сказав він.

За словами міністра, нині найголовнішим є навчання пілотів і механіків, яке триває у французькому місті Нансі.

Лекорню також нагадав, що винищувачі зможуть запускати ракети класу «повітря-повітря» і «повітря-земля» та будуть оснащені засобами захисту від радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Україна придбає у Франції ще 12 гармат CAESAR

Як повідомлялося, 6 червня президент Франції Еммануель Макрон оголосив про передачу винищувачів Mirage Україні і навчання пілотів у Франції. Французькі винищувачі є носіями крилатих ракет SCALP, які вже є на озброєнні нашої держави. Їхні носії у нас – це Су-24М.

Раніше військовий експерт та консультант з питань повітряної оборони й аеронавтики Ксавьє Тительман розповів в інтерв’ю Укрінформу, що французькі винищувачі Mirage 2000, які президент цієї країни Еммануель Макрон пообіцяв передати Україні, надійдуть найпевніше у першому кварталі 2025 року. Зараз триває активна підготовка пілотів та технічного персоналу.

Повідомлялося також, що французькі винищувачі Mirage 2000-5F, що мають бути поставлені в Україну, переобладнають для набуття ними можливостей вести вогонь по наземних цілях. Від початку Mirage 2000-5F були розроблені для запуску ракет класу «повітря-повітря», а не «повітря-земля».

   
Новини з передової

Залишити відповідь