Новини
Містять велику кількість вітамінів: лікар назвала 5 недорогих та корисних продуктів

07.10.2024

Харчуватися корисно можна за доступною ціною. Ендокринолог та дієтолог Світлана Павлюк розповіла, які продукти коштують недорого та приносять багато користі організму, пише РБК-Україна.

Гарбуз

За словами лікаря, це вітамінна бомба, до того ж низькокалорійна. Гарбуз на 90% складається з води і є джерелом клітковини, що сприяє регулюванню апетиту. Наприклад, 1 чашка приготовленого продукту містить 49 ккал та вітаміни А, С, Е, Д, РР, К, В2, калій, мідь, залізо, марганець.

Квашена капуста

Цей продукт є одним з найкращих для схуднення. Калорійність квашеної капусти становить 20 ккал на 100 г. Вона містить багато клітковини, вітаміни С, Р, К, кальцій, магній, залізо, калій. Також капуста знижує холестерин. Світлана Павлюк пише:

Є навіть кориснішою, ніж свіжий овоч, завдяки тому, що ще й відновлює баланс корисних бактерій у кишечнику.

Оселедець

Оселедець містить велику кількість Омега-3, дуже корисна для серця та судин. Вона є “рекордсменом” серед риб за вмістом вітаміну Д. Оселедець містить корисні ліпідні сполуки, які зменшують скупчення жирових клітин в організмі, прискорюють обмінні процеси.

Пшоняна каша

Такий вид каші містить велику кількість високоненасичених жирних кислот, які довго розщеплюються, що не викликає різких стрибків рівня цукру та дає відчуття ситості.

Кефір

У кефірі лактоза частково перероблена на молочну кислоту, тому він засвоюється легше, ніж молоко. Цей продукт багатий на бактерії, які допомагають впоратися зі здуттям і запорами.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь