Участь у заході беруть люди з 25 українських міст.

У Чернівцях проводять п’ятий Всеукраїнський фестиваль культури та творчості людей з інвалідністю «Сузір’я Любові». Захід відбувається в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука.

«Шпальта» поспілкувалася із засновницею цього фестивалю Любов’ю Свириденко. Вона каже, що цьогоріч участь у заході беруть люди з 25 українських міст.

«Наш фестиваль визнали найкращим інклюзивним практикумом України. Сьогодні представимо велику концертну програму за участи 70 творчих людей. Вони покажуть танцювальні номери, вокальні виступи тощо», – розповідає Любов Свириденко.

Любов Свириденко

Крім цього, деякі учасники представлять свої роботи на виставці, веде далі засновниця фестивалю «Сузір’я Любові». Кошти, виручені за продаж цих робіт, передадуть на потреби Збройних сил України.

«Знаєте, у творчости немає інвалідности. На виставці результати своїх творчих захоплень представили 15 учасників. Загалом для того, щоб взяти участь у фестивалі заявки подали 250 людей», – резюмує Свириденко.

Антоніна Руда приїхала з Києва. Жінка за освітою художниця. Упродовж останніх трьох років створює ляльки-мотанки.

Антоніна Руда

Свої роботи Антоніна представляє на фестивалі другий рік поспіль. Також жінка займається спортивними танцями. Їх показує на фестивалі з початку його заснування.

Військовослужбовця Геннадія запросили організатори, щоб той взяв участь у невеличкому номері разом з іншими бійцями.

Геннадій

На думку чоловіка, заходи для людей з інвалідністю необхідно проводити якомога частіше.

«Є потреба в тому, щоб такі події відбувалися. Тому що суспільство дивиться на людей з інвалідністю, наче крізь пальці. Та ми є, і маємо право проводити фестивалі, збиратися разом. Таких заходів має бути більше. Вони мають бути не лише в Чернівцях, а й по всій Україні. Щоб громадськість звикала до людей з інвалідністю», – ділиться військовий.

 

Фото Ігоря Константинюка

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

Залишити відповідь