Новини
5 стародавніх жіночих імен, які повертаються в моду

27.09.2024

Щороку все більше батьків дають своїм дітям імена, які колись мали наші предки. Дорослі шанобливо ставляться до української історії, тому сприяють відродженню стародавніх звичаїв.

Добірка жіночих імен, які повертаються у моду, зібрав 24 канал. Можливо, ви назвете свою майбутню доньку одним із запропонованих варіантів.

Добірка стародавніх імен, які повертаються в моду

Анастасія

Це ім’я походить з давньогрецької мови та означає “воскресіння”. У сучасному світі так називають мрійливих жінок, які мають багату уяву. Представниці цього імені легко знаходять спільну мову з новими людьми. Анастасії – працелюбні й вольові дівчата, які завжди будуть відстоювати свою думку до кінця.

Ярослава

Ім’я Ярослава має давньоруське походження й трактується як “та, що має могутню славу”. У давнину так називали мудрих жінок, які завжди давали поради іншим. Власниці цього імені відзначаються гострим розумом й оптимізмом, тому вони легко дарують позитив своїм рідним і близьким. Ярослави – дуже відповідальні й цілеспрямовані. Вони можуть очолити команду й стати гарними лідерами.

Софія

Це ім’я походить з Давньої Греції та означає “мудрість”. Воно асоціюється з історією святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Жінки не захотіли відрікатися від християнства, через що загинули. У сучасному світі так називають наполегливих дівчат, які завжди з легкістю розв’язують навіть найскладніші проблеми.

Дарина

Ім’я Дарина має старослов’янське походження й перекладається як “дарована Богом”. У минулому так називали яскравих лідерок, за якими йшли люди. Власницям цього імені легко справити на людину гарне враження. Дарини – ніжні та вишукані, тому вони завжди є бажаними гостями в будь-якій компанії.

Віра

Це ім’я має також старослов’янське походження та означає “віра”. У давнину так звали одну з мучениць, доньку святої Софії, яку намагалися навернути в язичництво, але вона була проти цього. Водночас зараз таке ім’я дають добрим і розсудливим дівчатам, які відзначаються сильним характером. Віри – творчі особистості, які можуть створювати прекрасне своїми руками.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь