Триває конкурс “Громада на всі 100”, який реалізується в партнерстві Програми USAID DOBRE зі Старлайт Медіа та Українським кризовим медіа-центром

Мета конкурсу – популяризувати вдалі практики й ініціативи територіальних громад, а також показати роль громад у розвитку та відновленні країни. Конкурс «Громада на всі 100» – це можливість отримати матеріальну підтримку на реалізацію важливих і корисних місцевих ініціатив.

На Конкурс Сокирянська міська територіальна громада планує подати проєкт «Капітальний ремонт покрівлі та облаштування комфортного освітньо-відпочинкового простору в опорному закладі «Сокирянський ліцей №1 Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області».

Для участі у конкурсі обрано опорний заклад “Сокирянський ліцей №1”, оскільки освітня установа є однією з найбільших на території громади. У закладі навчається близько 600 дітей, в тому числі понад 300 дітей, які належать до пільгових категорій населення, а також діти, які прибули із зони проведення бойових дій. На базі закладу освіти знання отримують діти з міста Сокиряни, а також з інших населених пунктів громади.

Наразі, аби створити максимально комфортні умови для навчання та розвитку дітей в установі необхідно здійснити капітальний ремонт покрівлі.

Освітня установа збудована у 1968 році. Фасад та внутрішні приміщення періодично оновлювались та ремонтувались. Покрівля ж закладу потребує капітального ремонту, оскільки з часом втратила свої технічні якості, в окремих місцях почала протікати, що може призвести до пошкодження класних кімнат та інших внутрішніх приміщень. Сокирянська міська рада, власними ресурсами частково ремонтувала покрівлю, однак, вирішення проблеми потребує комплексного підходу, а саме капітального ремонту даху.

У разі перемоги у конкурсі, в рамках проєкту планується здійснити капітальний ремонт покрівлі опорного закладу «Сокирянський ліцей №1», а також облаштувати освітньо-відпочинковий простір на території внутрішнього двору закладу освіти, який стане місцем для проведення уроків на відкритому повітрі, місцем комунікації учнівського та педагогічного колективу, громади міста, локацією для відпочинку, саморозвитку учнів, батьків та вчителів.

За умовами конкурсу, після отримання заявок від учасників, шляхом громадського голосування онлайн оберуть 20 кращих проєктів громад, ще 20 відбере експертне журі.

Про умови та дату проведення онлайн голосування буде повідомлено додатково.

Закликаємо жителів громади, при проведенні онлайн голосування, підтримати проєкт «Капітальний ремонт покрівлі та облаштування комфортного освітньо-відпочинкового простору в опорному закладі «Сокирянський ліцей №1 Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області», адже це наш спільний внесок у розвиток та виховання підростаючого покоління!

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь