Новини
РФ змінила ядерну доктрину: може атакувати неядерні країни через запущені дрони

25.09.2024

Росія внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування, і тепер вона може завдати ядерного удару по неядерній державі, наприклад, через запуск безпілотників. Про це розповів російський диктатор Володимир Путін, повідомляє пресслужба Кремля, пише УНІАН.

Так, на нараді з “ядерного стримування” Путін повідомив, що військово-політична обстановка у світі змінюється і створює для Росії нові загрози та ризики, у зв’язку з чим Росія оновлює “Основи державної політики в галузі ядерного стримування”. Це документ, у якому офіційно визначено і деталізовано ядерну стратегію Росії.

Розширено категорію держав і військових союзів, щодо яких проводиться ядерне стримування, доповнено перелік військових загроз, для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування.

Зокрема Путін озвучив такі новації:

агресія проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави розглядається як їхній спільний напад на Російську Федерацію;

РФ може застосувати ядерну зброю, якщо отримає достовірну інформацію про масований старт “засобів повітряно-космічного нападу” (літаки стратегічної і тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові та інші літальні апарати) і перетин ними російського кордону;

РФ може застосувати ядерну зброю в разі агресії проти Білорусі;

РФ може застосувати ядерну зброю, якщо противник, використовуючи звичайну неядерну зброю, створює критичну загрозу російському суверенітету.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь