Новини
«Для довгого і щасливого життя». П’ять продуктів, що їдять японці щодня, щоб почуватися краще

26.09.2024

Мічіко Томіока, сертифікована дієтологиня, експертка з довголіття родом з Японії, розповіла, які вісім продуктів вона завжди має на кухні та їсть їх щодня для довгого та щасливого життя.

Про це пише CNBC.

“Коли я переїхала до США в дорослому віці, я багато боролася з культурою швидкоїжі та переробленої їжі. Я була зайнятою, працюючою матір’ю і постійно відчувала себе погано через свій раціон. Тож коли я стала дієтологинею, то вирішила зосередити свою роботу на поширенні японських харчових звичок. Щоразу, коли я повертаюся додому, мене вражає енергійність людей похилого віку в моїй громаді. Їхні секрети довголіття — це їжа з наміром і дотримання Ікігай, японської концепції, що перекладається як пошук своєї мети”, — зазначила дієтологиня. Вона також назвала вісім продуктів, які завжди тримає на своїй кухні і їсть щодня, щоб жити довше і щасливіше.

П’ять харчових продуктів для довгого і щасливого життя

1. Матча

За словами Мічіко Томіока, її 99-річна тітка починає кожен день з матчу, як і вона сама. Вона обов’язково подає його в спеціальних піалах. Зелений чай має багато переваг для здоров’я. Він містить вітамін С, вітаміни групи В, клітковину і білок, а також протизапальні та протизапальні поліфеноли. Ці природні сполуки мають високий вміст антиоксидантів — поживних речовин, які захищають від пошкодження клітин. “Ще зі школи я практикую Чадо — традиційну японську чайну церемонію приготування зеленого чаю. Щоранку я медитативно сиджу з чашкою матча, часеном (бамбуковим віночком), гарячою водою та піалою”, — додає дієтологиня.

2. Ферментовані продукти

Одними з найпопулярніших продуктів в Японії є місо (ферментована соєва паста, часто використовується в супі), натто (ферментовані соєві боби) і нукадзуке (ферментовані овочі, мариновані в рисових висівках). “У дитинстві мій батько завжди привозив купу дайкона (редиски) та сезонних овочів від своїх місцевих друзів-фермерів. Я сортувала овочі, допомагала маринувати їх і подавала з імбиром. Ферментовані продукти також містять пробіотики, які допомагають травленню та засвоєнню і можуть знизити ризик захворювань”, — зазначає експертка.

Кожен регіон Японії має унікальні види місо та солінь, залежно від погоди, культур, культури та способу життя. Іноді буває важко знайти високоякісний місо у Нью-Йорку, тому дієтологиня робить свій власний з трьох інгредієнтів: соєві боби, рис коджі та морська сіль.

3. Морські водорості

В Японії можна знайти морські водорості, відомі як кайсо, у багатьох стравах і закусках. Мічіко Томіока може з упевненістю сказати, що вона з’їдала принаймні один шматочок водоростей з кожним прийомом їжі, скільки себе пам’ятає. Цей ароматний і екологічно чистий продукт має багато переваг для здоров’я. Вони низькокалорійні і багаті на клітковину. Також містить різноманітні необхідні мінерали та вітаміни, включаючи йод, залізо, калій, магній, вітамін В 12 та омега-3 жирні кислоти. “У будь-який момент часу на моїй кухні може бути від п’яти до 10 видів морських водоростей. Всі вони мають різні смаки та кулінарне застосування. Наприклад, я кидаю водорості комбу в місо-суп з сушеними грибами або роблю салат з водоростями вакаме та хіджікі. Або я використовую водорості кантена та пасту з червоних бобів, щоб приготувати смачні веганські солодощі”, — наголосила дієтологиня.

4. Соєві боби

Соєві боби — це смачний і доступний щоденний продукт, дієтологиня намагається переконатися, що обирає соєві продукти з мінімальним ступенем обробки. Її кухня не обходиться без едамаме, кінако (соєвого порошку), несолодкого соєвого молока і, звичайно, домашнього натто та місо. Соєві боби містять багато клітковини, вітамінів групи В, калію та поліфенолів, таких як ізофлавон. “У будь-який момент часу на моїй кухні може бути від п’яти до 10 видів морських водоростей. Я також люблю червону квасолю, або азукі. Вона багата на поліфеноли, клітковину, калій, білок, вітаміни групи В — все це може допомогти запобігти запаленню. Червону квасолю часто можна зустріти в супах і десертах, таких як вагаші, які часто подають із зеленим чаєм. Інгредієнти для вагасі дуже прості: паста з червоної квасолі, солодкий рис мочі та фрукти. Я готую його вдома без додаткового цукру, замінюючи його сухофруктами та корицею як натуральними підсолоджувачами”, — пише Мічіко Томіока.

5. Тофу

Дієтологиня — велика шанувальниця тофу, тому що він забезпечує білком, як і м’ясо та молочні продукти, але без жодного холестерину. Він також досить універсальний. Тофу завжди є в її списку покупок, тому що його можна використовувати в багатьох різних видах страв. Протягом тижня вона може приготувати з ним бургер, пельмені, овочі зі смаженим рисом, суп, веганське каррі, хумус, гарнір, заправку для салатів, соуси і навіть десерт.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь