Міноборони допустило до експлуатації мобільні ремонтні майстерні

Фото

15.09.2024 03:54

Укрінформ

Міністерство оборони України кодифікувало й допустило до постачання рухомі модулі технічного обслуговування українського виробництва, призначені для ремонту озброєння та військової техніки у польових умовах.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Міноборони.

Ремонтні майстерні виконані у варіантах для ремонту негабаритних зразків ОВТ – на базі пікапа-позашляховика, та на шасі вантажівки – для виконання ремонтних робіт більшого масштабу на великих, складних вузлах та важких агрегатах габаритної бойової техніки та озброєння.

Рухомі майстерні укомплектовані обладнанням для здійснення технічного обслуговування зразків озброєння та військової техніки, завантаження і розвантаження агрегатів вагою до 5 тонн, проведення контролю характеристик основних елементів, регулювання вузлів, агрегатів, механізмів та приводів управління. 

У польових умовах на базі реммайстерень фахівці-ремонтники можуть здійснювати діагностування та усунення несправностей електрообладнання, розбірно-складальні роботи. 

Рухомі реммайстерні українського виробництва обладнані для виконання широкого спектру слюсарних та металообробних робіт. Є необхідне устаткування для шиномонтажу, паяльних робіт, заправки балонів високого тиску, зарядки та обслуговування акумуляторних батарей, тощо. Усі цикли робіт організовані у комфортних для особового складу умовах та із необхідним для цього сучасними інструментами і обладнанням.

Мобільні майстерні українського виробництва дозволяють виконувати більшість робіт у польових умовах, не витрачаючи часу і ресурсів на відправлення техніки для ремонту у тил та її повернення зі стаціонарних пунктів ремонту та обслуговування. За допомогою рухомих майстерень озброєння ремонтуватиметься і обслуговуватиметься у рази швидше.

Читайте також: Міноборони допустило до експлуатації український БТР «Хорунжий»

Як нагадали у Міноборони виробники і розробники зразків ОВТ із додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися до Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки на електронну пошту: mdalc@mil.ua

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони кодифікували й допустили до постачання польову модульну кухню МК-500, призначену для приготування їжі у польових умовах для військовослужбовців чисельністю до 500 осіб.

Фото: Міноборони

   
Новини з передової

Залишити відповідь