Новини
Різдво Пресвятої Богородиці: сьогодні відзначають одне із найбільш значущих церковних свят

08.09.2024

Фото ілюстративне

8 вересня за новим церковним календарем – Різдво Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, 2023 року Православна церква України перейшла на новий календарний стиль, і всі православні свята з фіксованою датою змістилися на 13 днів раніше, тож це свято припадало на 21 вересня.

Різдво Пресвятої Богородиці належить до найбільш значущих свят Церкви. Відзначають його з кінця VI – початку VII століття, через 9 місяців після свята Зачаття Діви Марії.

Також свято відоме як Друга Пречиста або Осенини. Воно присвячене народженню Діви Марії, матері Ісуса Христа.

Згідно з переказами, Марія народилася в Назареті від благочестивих батьків Іоакима та Анни, які довго молилися про дитину. Її народження стало великим благословенням для всього людства, адже через неї в світ прийшов Ісус Христос.

Це свято є одним з дванадесятих свят і має велике значення для християн, підкреслюючи роль Марії як великої праведниці та заступниці людей. Цього дня віряни моляться, відвідують богослужіння та дотримуються різних традицій, пов’язаних з цим святом.

Цього дня бездітні жінки, які мріють про дитину, моляться Пречистій Діві Марії. Також в храмах проводяться богослужіння, після яких віряни повинні обов’язково подати милостиню жебракам.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь