Перший такий стабілізаційний пункт розташований поблизу лінії фронту та призначений для надання медичної допомоги українським захисникам у безпечних умовах.

Фото Міноборони

В Україні відкрили перший підземний шпиталь для військових. Стабілізаційний пункт розташували поблизу лінії фронту. Він призначений для надання медичної допомоги військовим у безпечних умовах.

Про це повідомляє Міноборони.

Шпиталь побудували на базі шести збільшених сталевих бункерів, кожен з яких має довжину 7,6 метра та діаметр 2,5 метра. Для функціонування об’єкта встановили також системи вентиляції, водопостачання, водовідведення та альтернативні джерела живлення. Для додаткового захисту стабілізаційний пункт оснащений системами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Підземний госпіталь складається з двох операційних та реанімаційних блоків, робочого приміщення та модуля відпочинку для медичного персоналу. В ньому є медичне обладнання, включаючи кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори та дефібрилятори.

Фото Міноборони

Загальні інвестиції у проєкт склали понад 20 мільйонів гривень в межах проєкту, який реалізовується Міноборони у координації з Медичними силами «Схід». Загалом проєкт передбачає будівництво більше двох десятків підземних стабілізаційних пунктів.

Нагадаємо, «Шпальта» раніше писала про те, що Міноборони розробляє сухпайки, які відповідатимуть релігійним, медичним та етичним потребам військових.

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

Залишити відповідь