Обговорено стан готовності закладів освіти Сокирянської громади до початку нового 2024/2025 навчального року та осінньо-зимового періоду

Вказане питання розглянули члени виконавчого комітету міської ради в ході чергового засідання.

Про це повідомляє Сокирянська міська рада.

Як поінформувала начальник відділу освіти міської ради Галина Рябко, в освітніх установах розроблені та впроваджуються заходи з оновлення та покращення матеріально-технічної бази. До прикладу, в 2024 році проведено капітальний ремонт харчоблоку закладу дошкільної освіти у селі Романківці, облаштовано тротуарною плиткою шкільне подвір’я у Коболчинській гімназії (також там встановлено витяжну систему та замінено обідні столи); влаштовано натяжну стелю в обідньому залі харчоблоку опорного закладу «Михалківський ліцей», облаштовано кімнату «Арт Простір» у Романковецькому ліцеї ім. академіка К. Ф. Поповича тощо. У харчоблоках закладів освіти забезпечено оновлення технологічного обладнання та посуду.

За повідомленням Галини Рябко, з 07 по 16 серпня профільною комісією у складі фахівців профільних служб, було обстежено освітні установи щодо готовності до нового навчального року та наявності найпростіших укриттів та захисних споруд. За результатами роботи, з урахуванням обладнаних захисних споруд та найпростіших укриттів було визначено та розроблено модель навчання, а саме: очний та змішаний формат. Відтак, в очному форматі працюватимуть 15 ЗЗСО, а в змішаному – 3.

Фахівцями здійснено огляд стану готовності теплового господарства до опалювального сезону та складено відповідні акти, керівникам надано рекомендації. Заклади освіти, які використовують пічне опалення, забезпечено дровами.

2024/2025 навчальний рік триватиме з 2 вересня 2024 року до 30 червня 2025 року.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь