Новини
На Буковині ухилянтів переправляли закордон як опікунів важкохворих родичів

30.08.2024

Незаконне переправлення осіб через держкордон під виглядом доглядальників за важкохворими родичами – на Буковині викрито злочинне угруповання.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури організатору та двом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру в  організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 33-річний житель Чернівецької області організував схему незаконного збагачення, пов’язану з нелегальним виїздом військовозобов’язаних чоловіків за кордон. До протиправної діяльності він залучив ще двох місцевих жителів, утворивши злочинне угруповання.

Підозрювані у період воєнного стану пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон як “опікуни важкохворих родичів”.

Вартість пакета документів для одного військовозобов’язаного сягала 7 000 євро. Отримані кошти за незаконне переправлення через держкордон України розподіляли між учасниками організованої групи.

Наразі слідство встановило причетність підозрюваних до незаконного переправлення 10 військовозобов’язаних за кордон.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області, військової контррозвідки та СБУ.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь