Юсов розповів деталі спецоперації «Рибалка»

05.07.2024 11:08

Укрінформ

Головне управління розвідки Міноборони України готує низку операцій, новини про них будуть згодом.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав представник ГУР Міноборони Андрій Юсов, передає Укрінформ.

"Це не остання операція (операція "Рибалка" – ред.), в процесі реалізації ще низка таких, і новини точно будуть", – сказав Юсов.

Він розповів деталі однієї з операцій ГУР МОУ під назвою"Рибалка". За словами Юсова, операція тривала рік, з 2023 року. Військовслужбовець російської армії українського походження виступив проти російської війни і хотів звільнитися з лав російської армії. Після відмови він вийшов на звʼязок з українськими спецслужбами. В результаті спецоперації вдалося пошкодити російський ракетний корабель "Серпухов" і отримати секретні дані про Балтійський флот та військово-промисловий комплекс РФ.

Читайте також: Юсов про удар по Тамбовському пороховому заводу: Далі буде

Як повідомляв Укрінформ, в рамках операції "Рибалка" колишній російський військовослужбовець, матрос з позивним "Гога", у 2023 році вийшов на зв’язок з ГУР через проєкт "Хочу жить!" і в рамках співпраці погодився вивести з ладу ракетний корабель "Серпухов", на якому проходив службу, а також передав українській розвідці секретну інформацію про Балтійський флот і ВПК Росії.

У 2023 році ГУР провело спецоперацію "Бариня", в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового.

   
Новини з передової

Залишити відповідь