Всесвітній день бікіні

5 липня – час взяти сонцезахисний крем та мерщій поспішати на пляж, адже саме в цей день увесь світ відзначає Всесвітній день бікіні. Ця літня подія – справжня знахідка для кожної жінки. Ви можете святкувати, відклавши всі справи, одягнувши привабливе бікіні і потягуючи охолоджуючі напої на гарячому пляжі.

Всесвітній день бікіні відзначається як річниця створення відкритого купальника. Такий дизайн у 1946 році запропонував відомий французький модельєр Луїс Ріар. У ті часи відкрита модель купальника вважалась занадто зухвалою та нескромною, тому вона поступово входила до широкого вжитку. А своєю популярністю бікіні зобов’язане популярним зіркам, зокрема Бріджит Бардо та Аві Гарднер, які почали носити відкриті купальники на громадських пляжах та у своїх фільмах. У США цей день має назву Національний день бікіні.

Бікіні можна без сумніву назвати одним з найбільших винаходів усіх часів, навіть попри те,  що його початок був не зовсім вибуховим. Чого не скажеш про його назву, яка пішла від атолу Бікіні, що в південній частині Тихого океану. Саме там випробовували водневу бомбу в 1954 році.

Всесвітній День бікіні – це ще один привід гарно відпочити. Зрозуміло, що причин для розваги та відпочинку на пляжі не потрібно, проте завжди приємно мати виправдання. Якщо 5 липня хтось запитає вас, чому ви не на роботі, відповідь проста: тому, що сьогодні Всесвітній день бікіні!

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь