На фронті загинув волонтер та бойовий медик з Британії Пітер Фуше

01.07.2024 15:03

Укрінформ

Допомагаючи Україні у війні проти російських загарбників, на фронті загинув відомий волонтер та бойовий медик з Великої Британії Пітер Фуше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці на сторінці благодійного фонду Project Konstantin, співзасновником якого став Фуше.

"На щиті: Пітер Hasta La Vista Фуше. З важким серцем повідомляємо про смерть Піта, нашого любого директора та засновника", – йдеться у дописі.

Зазначається, що непохитна відданість Пітера своїй справі, нескінченне співчуття, а також надзвичайна відданість Україні та її народу вплинули на безліч життів.

Героїзм британця не знав меж. Він врятував понад 200 поранених українських бійців, займався евакуацією мирних мешканців з найнебезпечніших прифронтових міст та містечок, а також опікувався доставкою гуманітарної допомоги людям у цих населених пунктах.

"Хоробрість та самовідданість Піта перед лицем небезпеки були незвичайними, і його дії назавжди будуть закарбовані в наших серцях. Піт був більше ніж лідером. Він був маяком надії, справжнім героєм та другом для всіх. Його мудрість, співчуття та віра у Бога надихали нас щодня", – повідомили у Project Konstantin.

Вшановуючи пам'ять полеглого, у фонді додали, що продовжуватимуть роботу, якою так захоплювався Фуше, продовжуватимуть "його спадщину мужності та доброти, боротьби за те, що правильно".

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 стало відомо про смерть колишнього офіцера Сил оборони Естонії Іво Юрака, який загинув унаслідок артилерійського обстрілу під Бахмутом на Донеччині.

У вересні минулого року під час атаки російського безпілотника поблизу міста Лиман на Донеччині загинув естонський доброволець Танель Кріггуль.

   
Новини з передової

Залишити відповідь