Новини
Дотації на утримання поголів’я корів, кіз та овець: як їх отримати фермерам

28.06.2024

Від сьогодні, 28 червня, розпочинається прийом заявок на спеціальні бюджетні дотації на утримання поголів’я корів, кіз та овець.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Прийом заявок на спеціальні бюджетні дотації для утримання корів, кіз та/або овець розпочинається у п’ятницю 28-го червня, о 12 годині.

Прийом заявок відбуватиметься через Державний аграрний реєстр.

Спеціальна бюджетна субсидія надаватиметься:

▪️для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів (усіх напрямів продуктивності) передбачається виплата по 7 тис. грн на кожну голову.

▪️для аграріїв, які утримують маточне поголів’я кіз та/або овець від 5 до 500 голів – у розмірі 2 тис. грн на одну голову.

Подати заявки на отримання бюджетної допомоги можуть аграрії усіх областей окрім територій, тимчасово окупованих та зони активних бойових дій.

При реєстрації у Державному аграрному реєстрі заявок на суму, що відповідає затвердженому обсягу бюджетних коштів, подання заявок припиняється. Про що буде оголошено в реєстрі та на сайті Мінагрополітики.

Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022/

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь