Новини
«Ваші близькі потрапили у ДТП»: судили шахрая, який ошукав двох літніх чернівчанок на тисячі гривень

20.06.2024

23-річний засуджений, мешканець Львівської області, діяв зі своєю спільницею і шахрайським способом виманював у людей гроші.

Чернівецькій апеляційний суд позбавив волі шахрая на шість років.

Шахраї діяли за схемою: “Ваші близькі потрапили у ДТП та потребують коштів на термінове лікування”.

У вересні минулого року до однієї з потерпілих вдень зателефонувала спільниця засудженого та представилася лікаркою травматологічного відділення обласної лікарні.

Вона повідомила неправдиву інформацію, що нібито колишня співробітниця жінки потрапила у ДТП та потребує термінової операції, на проведення якої необхідна значна сума коштів. Погодившись їй допомогти, потерпіла віддала “зятю” знайомої, роль якого виконував засуджений, 10 000 грн. та 500 євро.

Тиждень по тому спільники діяли за тією ж шахрайською схемою – ДТП, лікарня, термінова операція. Цього разу, за їхньою версією, нещасний випадок трапився з донькою потерпілої, голос якої останній почувся у слухавці.

Як їй повідомили, операцію вартістю 3 тис. доларів США може оплатити знайомий доньки. Але після того, як жінка сказала, що не має таких грошей, щоб йому повернути, він погодився взяти у неї золоті прикраси в рахунок боргу.

Перебуваючи в стресовому стані, потерпіла віддала засудженому, який до неї прийшов, упевнившись заздалегідь у тому, що вдома нікого більше нема, коштовності вартістю 440 тис. грн.

В обох випадках, ошукані жінки звернулися до поліції після того, як з’ясувалося, що з їхніми близькими, які нібито перебували в лікарні, все добре і вони не потребують лікування.

Засуджений у судових засіданнях не визнавав своєї вини. Стверджував, що злочини він не вчиняв і в Чернівцях не був.

Всупереч цьому, матеріали справи містили і свідчення потерпілих, які його упізнали та звернули увагу на особливості рис його обличчя, і інформацію про розмови з його мобільного телефону саме у Чернівцях якраз у той період часу, коли відносно жінок були здійснені шахрайські дії.

Апеляційний суд погодився з висновком суду І інстанції та з призначеним покаранням – 5 років позбавлення волі за вчинене та ще 1 рік за невідбуту частину покарання за попереднім вироком, ухваленим за грабіж.

” ”

–>

Джерело

   

Залишити відповідь