Новини
У музеї Чернівців відкрили фотовиставку «Історії в речах. Втечі та прибуття» – світлини

07.12.2023

У Чернівецькому обласному художньому музеї відкрили фотовиставку “Історії в речах. Втечі та прибуття”. Це оповіді через предмети, що взяли із собою 40 жінок, які рятувались від війни.

Проєкт ініційований ГО “Українсько-німецький діалог” (Ауґсбурґ, Німеччина), повідомляє Чернівецька облрада, пише molbuk.ua

Він об’єднує дві країни, Німеччину та Україну, і три міста – Ауґсбурґ, Львів, Чернівці, й передбачає, крім мистецької складової, також наукове дослідження історій втечі та досвіду життя на новому місці.

Серед світлин на виставці – роботи фотографа Чернівецької обласної ради Максима Козменка.

“Такі соціальні проєкти дуже важливі не тільки для його героїнь, котрі пережили жахіття і страх, а й для нас, хто живе далеко від лінії фронту. Адже історія кожної жінки – це частина історії всього українського народу, який бореться та живе заради майбутніх поколінь, – ділиться враженнями фотограф. – Провідним акцентом фотовиставки є речі, які жінки взяли з собою у невідому їм тоді дорогу: книга, фото, вишивка, парфум чи ключі. Та тут йдеться не про речі, а про досвід, цінності, віру”.

У відкритті експозиції взяли участь і героїні поєкту – українки зі сходу знайшли прихисток у Чернівцях, Львові й Ауґсбурґ. Вони поділились враженнями від участі у проєкті.

“Життя – це найцінніше, що в нас є. Ми повинні пам’ятати і розповідати іншим, аби ця війна скоріше закінчилася, і окупанти покинули наші землі”, – говорили жінки.

Виставка розміщена в Чернівецькому обласному художньому музеї. Її можна переглянути з 6 по 19 грудня.

” ”

–>

Джерело

   
Новини

Залишити відповідь