Новини
Яку суму безпечно тримати в банку, бо її гарантовано повернуть

07.10.2023

Деякі українці, аби забезпечити собі майбутнє, кладуть гроші у банк. Але багато вкладників побоюються, чи зможуть вони без проблем повернути свої кошти після війни.

Про те, яку суму безпечно класти у банки та як збільшити вигоду від депозитів, пише фінансистка Наталія Рудевіч в Instagram.

Яку суму безпечно тримати в банку

“До кінця дії воєнного стану та три місяці після держава гарантує 100% повернення усіх вкладів у всіх банках. Зверніть увагу, що гроші ФОП гарантуються, а от юридичних осіб – ні. Це стосується як депозитів, так і просто грошей на рахунках”, – пояснює експерт.

Якщо у вас кошти у валюті, то відшкодування буде у гривні за офіційним курсом НБУ.

“Через три місяці після закінчення воєнного стану гарантуватися будуть 600 тисяч на одну особу в одному банку. При наявності депозиту в Монобанку та УніверсалБанку, це буде рахуватися, як один банк, бо Монобанк не є самостійним банком. Це діджитал продукт УніверсалБанку”, – додала Рудевіч.

Вона наголосила, що те ж саме стосується IziБанку та СпортБанку, які працюють через ТаскомБанк.

“Суми вище не гарантуються і будуть відшкодовуватись шляхом продажу майна, але його може не вистачити. У будь-якому разі не варто тримати усю суму в одному банку, розбивайте між кількома. Це суттєво знизить ризики”, – каже фінансист.

” ”

–>

Джерело

   
Новини

Залишити відповідь