Реставрацію будуть виконувати поетапно за наявности фінансування.

Чернівецька міська рада оголосила тендер на виготовлення проєктної документації реставрації будівлі ратуші. Очікувана вартість орієнтовно 1,5 мільйона гривень. 

Проєктом планують облаштувати ліфт у дворику ратуші, інклюзивні вбиральні та оглядовий майданчик на вежі.

Про це повідомив журналістам під час преспідходу заступник міського голови Василь Зазуляк.

Проєкт реконструкції ратуші, згідно з умовами тендеру, мають завершити до 29 лютого 2024 року.

«Ідея реставрації ратуші важлива в контексті перш за все доступності. Наразі ратуша не є доступною для представників маломобільних груп населення. Першою чергою в проєкті буде передбачено облаштування ліфта в дворику, куди людина, скажімо, з інвалідністю зможе зайти та дістатися на будь-який поверх без перешкод», – зазначив Василь Зазуляк.

Що зроблять

За словами Зазуляка, планують виконати повноцінну реставрацію. Втім, роботи виконуватимуть почергово, залежно від фінансування, бо це коштовний проєкт.

Спершу облаштують ліфт у дворику ратуші. 

Також планують провести ремонтні роботи всередині будівлі. На першому поверсі – облаштувати інклюзивну вбиральню, реставрувати стіни. Також планують реставрувати двері та вікна, які мають цінність. 

Дах з внутрішньої частини будівлі хочуть переробити – зробити оглядовий майданчик.

«Люди зможуть піднятися на рівень даху ратуші та помилуватися краєвидом. Після другого етапу реставрації, охочі зможуть піднятися у супроводі на вежу та оглянути місто», – каже Зазуляк.

Заступник мера зазначив, що розглядатимуть можливість виділення коштів на встановлення ліфта. Друга черга реставрації найбільш вартісна, тому її фінансуватимуть за можливости, імовірно, після перемоги.

Західна Україна

Інформує: Shpalta.media

Залишити відповідь