Міжнародний день пам’яті жертв актів насильства на підставі релігії або переконань

Весь світ 22 серпня відзначає Міжнародний день пам’яті жертв актів насильства на основі релігії або переконань. Ця дата встановлена на Генеральній Асамблеї ООН резолюцією A/RES/73/296. Держави підтвердили своє безумовне засудження насильницьких дій, терористичних засобів та екстремізму, що й досі відбуваються в окремих частинах світу. Люди потерпають лише через те, що належать до іншого віросповідання або мають інші переконання.

Ще 25 листопада 1981 року на Генеральній Асамблеї ООН було прийнято «Декларацію про ліквідацію усіх форм нетерпимості та дискримінації на підставі релігії та переконань». Згідно з цим документом, кожна людина має право на свободу думки, совісті та релігії. Але це право продовжують жорстоко порушувати у деяких країнах світу. Тривають акти насильства та нетерпимості проти окремих осіб, які належать до релігійних меншин, часто такі дії носять кримінальний характер.

Цей день було вирішено відзначати одразу після Міжнародного дня пам’яті жертв тероризму. Вшанування жерств започатковане, щоб привернути увагу суспільства до осіб, які потерпають від знущань та несправедливості через свої релігійні переконання. Метою впровадження цього дня є пошук ефективних засобів протидії насильству та підтримка постраждалих осіб і членів їхніх родин, правовий захист згідно з чинними законодавчими актами.

Тільки шляхом цілеспрямованого захисту з боку держав-членів ООН можна забезпечити недоторканість людей інших релігійних переконань, їхніх домівок, майна, а також не допустити зазіхань на культурні місця та релігійні святині.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь