Відбулось чергове засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської територіальної громади

16 лютого, під головуванням керуючої справами виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко відбулось чергове засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської територіальної громади. Участь в роботі взяли керівники окремих профільних структурних підрозділів міської ради, державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель відділу номер 2 Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області.

В ході засідання розглянуто акт обстеження земельної ділянки, яка розташована у селі Ломачинці. Відповідно до акту, на день обстеження, житель даного населеного пункту використовував земельну площу без зміни категорії угідь. Тобто, землі водного фонду використовувались не за цільовим призначенням. Як зауважують фахівці відділу муніципальної інспекції Сокирянської міської ради, зміна категорії угідь комунальної власності здійснюється виключно за погодженням власника – міської ради.

Тож, за результатами розгляду, комісією визначено збитки, нанесені землекористувачем, у вигляді відповідного відсотка від нормативної грошової оцінки землі, які буде стягнуто до місцевого бюджету.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь