Кілінська Клавдія Йосифівна – українська науковиця-географ
facebook.com/oblrada.cv.ua

A
A
A

З ювілеєм привітали Кілінську Клавдію Йосифівну

Заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк привітав з ювілеєм українську науковицю, професорку ЧНУ ім. Ю. Федьковича Клавдію Кілінську.

Кілінська Клавдія Йосифівна – українська науковиця-географ, докторка географічних наук, професорка кафедри соціальної географії та рекреаційного природокористування ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Вона є авторкою багатьох монографій та науково-методичних посібників. На географічному факультеті працює з 1984 року.

У 1994-му Клавдія Кілінська захистила кандидатську дисертацію на тему «Передгірські природно-територіальні комплекси Українських Карпат: питання раціонального природокористування та охорони природи».

У 2008 вона захистила докторську дисертацію на тему «Еколого-прогнозна оцінка природно-господарської різноманітності Карпато-Подільського регіону України». Відзначена почесними грамотами Чернівецької міської ради та Міністерства освіти і науки України.

Ювілярці вручили почесну грамоту за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки та виховання молоді, активну громадянську позицію та з нагоди 65-річчя від дня народження. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної ради.

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь