Відбувся урочистий мітинг до дня виведення військ з Республіки Афганістан

Сьогодні в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, встановлений згідно з Указом Президента від 11 лютого 2004 року. Ця дата вибрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

З нагоди 33-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан у с. Романківці відбувся мітинг біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям. Пам’ятні заходи відбулися за участю першого заступника міського голови Івана Гангала, секретаря міської ради Любові Степаненко та керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко. Також на мітингу були присутні старости населених пунктів громади, учні ОЗ «Романковецький ліцей ім. К. Ф. Поповича» та небайдужі громадяни. Захід розпочався з покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям та хвилиною мовчання.

Зі словами вдячності за мужність і героїзм звернувся до учасників бойових дій в Республіці Афганістан перший заступник міського голови Сокирянської міської ради Іван Гангал: «…Цього особливого дня дозвольте засвідчити щиру повагу кожному, кому випало пройти дорогами Афганістану. Висловлюю вам свою щиру подяку за нелегкі роки, віддані військовій службі. Вічна пам’ять  воїнам, що загинули на війні, та тим які померли в мирний час. Схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку! Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану!».

За багаторічну сумлінну працю, активну громадянську позицію, за участь у бойових діях на території Республіки Афганістан та з нагоди 33 річниці виведення військ були нагороджені почесними грамотами: Василь Брижак, В.В. Продан, В.В. Толочний та ін.

Також до слова був запрошений голова спілки ветеранів Афганістану Павло Олексійович Зелений. Який побажав своїм побратимам здоров’я та мирного неба над головою, щоб їх дітей та онуків ніколи не спіткало нещастя під назвою «війна».

З вітальними словами виступили учні Романковецького ліцею та організатори заходу представники відділу культури та спорту Сокирянської міської ради.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь