Наразі вже завершують очищення дерев у сквері біля центрального корпусу університету
facebook.com/DepartmentItB

A
A
A

Цьогоріч департамент інфраструктури візьметься за цю роботу

Багато дерев у Чернівцях заражені напівпаразитуючою рослиною – омелою. Дерева від омели помітно страждають, деревина втрачає міцність, стає крихкою. Ураження дерев знижує їх довговічність, а ландшафти втрачають декоративність.

Системної чистки омели сквери Чернівців не бачили вже понад десятиліття. А цьогоріч департамент розпочав боротися з цією “хворобою дерев”. Сьогодні в сквері біля центрального корпусу університету вже завершується очищення заражених дерев. Про це повідомляє департамент інфраструктури і благоустрою Чернівецької міської ради на сторінці у фейсбук.

Найважливішою специфікою таких робіт є залучення професіоналів, які не тільки розуміються як і де правильно очищати гілки від омели, а й мають ще спеціальне спорядження і досвід робіт. Адже просте обпилювання крони до стовбура, звісно, знищить омелу, але і дереву зашкодить.

Арбориста можна порівняти з лікарем-хірургом. Це саме той фахівець, який завдяки навичкам користування альпіністським спорядженням та своїм знанням, може дістатися до пошкоджених ділянок та “вилікувати” без шкоди для всього дерева.

Департамент планує продовжити очищення від омели за такими адресами:

  • сквер на М. Кордуби;
  • сквер біля пам’ятника Ю. Федьковичу на вул. Університетській;
  • сквер на площі Соборній;
  • сквер на вул. Вересневій, 2.

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь