Тиждень інформатики у Сокирянському вищому професійному училищі

Невід’ємною частиною всієї навчально-виховної діяльності закладу освіти є позаурочна робота. Вона поглиблює знання, розширює кругозір, розвиває творчі здібності, інтелект. Особливе місце в системі позаурочної роботи займає предметний тиждень.

Відповідно до плану роботи методичної комісії природничо-математичного циклу з 07 по 11 лютого 2022 року в Сокирянському вищому професійному училищі в дистанційному режимі проведено Тиждень інформатики з метою поглиблення рівня знань учнів з інформатики, підвищення інтересу до вивчення предмету, розвитку творчих та інтелектуальних здібностей, стимулювання творчої активності, формування в учнів інформаційної компетентності на рівні, достатньому для забезпечення життєдіяльності в сучасному світі, успішного оволодіння знаннями з інших освітніх галузей у процесі навчання, формування вміння: самостійно працювати з інформацією, шукати, вибирати, аналізувати й оцінювати, організовувати, представляти, передавати її; моделювати, проектувати об’єкти і процеси, у тому числі під час взаємодії з іншими, відповідально реалізовувати свої плани, приймати рішення і діяти в непередбачених ситуаціях, учитися упродовж життя.

Протягом Тижня інформатики було організовано багато пізнавальних і навчальних заходів з метою популяризації використання та поглибленого вивчення сучасних комп’ютерних технологій для навчання, професійної діяльності та у повсякденному житті.

Традиційно він розпочався із відкриття та оголошення плану роботи в навчальних Viber-групах. В перший же день здобувачі освіти мали можливість взяти участь в онлайн- виставці-конкурсі стіннівок «Разом для найкращого інтернету», яку організували та провели викладач інформатики Ганна Черній та майстер виробничого навчання Оксана Бараннікова. Учні групи 18 «О» в онлайн-режимі були учасниками майстер-класу з елементами ділової гри, який провела Оксана Бараннікова. Вони взяли участь у розв’язанні інтерактивних вправ та мали змогу самостійно створити власну вправу на платформі LearningApps. Основна ідея інтерактивних завдань полягає в тому, що учні можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню пізнавального інтересу учнів.

У цьому році на тиждень інформатики припав День безпечного інтернету, який відзначався 08 лютого. Освітяни училища долучились до Всеукраїнського онлайн-флешмобу, який проводився в рамках співпраці «Google Україна» та Міністерства освіти і науки України. Також за планом проведення Тижня викладачем інформатики Ганною Черній був проведений онлайн-квест «Безпечний інтернет», де перед учнями постали різнопланові завдання – від простеньких ребусів до декодування повідомлень.

Майстер виробничого навчання Альона Богачук провела захист дослідницького проєкту «Безпечний інтернет» у групі 16 «О». Здобувачі освіти у вигляді презентацій звітували про корисний та небезпечний інтернет, які проблеми виникають в інтернеті та отримали практичні рекомендації як користуватися послугами інтернету безпечно.

У групах 17 «О» та 19 «О» майстром виробничого навчання Оленою Забудько проведено онлайн-заходи на теми «Комп’ютерна графіка. Растрові та векторні зображення. Колірні системи та формати графічних файлів», «Поняття про глобальну та локальну мережу», «Антивірусні програмні засоби», під час яких здобувачі освіти закріпили свої знання, дізналися про різні технології, антивірусні програмні засоби, комп’ютерні віруси. Олена Вікторівна презентувала матеріали, які характеризують типи комп’ютерних мереж, апаратне та програмне забезпечення комп’ютерних мереж, мережні протоколи, ознайомила із поняттями глобальної і локальної мережі. На завершення заходу майбутні оператори комп’ютерної верстки та офісні службовці створили хмару слів по темі уроку у вигляді серця.

Тиждень інформатики пройшов організовано, на високому методичному рівні. Всі заплановані заходи були проведені. Всі викладачі та майстри виробничого навчання предмету приймали активну участь, підготували і провели цікаві та пізнавальні заходи.

Сподіваємося, що заходи Тижня інформатики посприяють поглибленню знань, умінь та навичок наших здобувачів освіти з цього предмету, забезпечать різносторонній розвиток особистості, викличуть інтерес до вивчення предмета, виховуватимуть в учнів колективізм, відповідальність за виконану справу.

Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Залишити відповідь