A
A
A

Цього року виповнюється 140 років з моменту освячення Храму

12 лютого 2022 року свята православна церква відзначає важливе церковне свято – Трьох Святителів, вшановуючи пам’ять трьох великих вселенських учителів і святителів – Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого. У християнському світі їх прийнято вважати вчителями всіх часів і народів, які відіграли виняткову роль у формуванні догматики, богослужіння та церковного життя. Невипадково Університетський храм найменований в їхню честь.

Трьох-Святительська (семінарська) церква є невід’ємною частиною архітектурного ансамблю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації (нині Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича).

Цього року виповнюється 140 років з моменту освячення Храму на честь Трьох Святителів (1882 р.), чим фактично було завершено спорудження всього архітектурного ансамблю Резиденції. Про це повідомляють на офіційному сайті навчального закладу.

Зазначимо, Семінарська церква стала частиною проєкту «Велика реставрація» в рамках державної програми «Велике будівництво», який передбачає ремонтно-реставраційні роботи Університетського храму.

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь