A
A
A

Це підтверджено моніторингами фінансово-господарської діяльності держлісгоспів за 2021 рік

Щоденна наполеглива і відповідальна праця кожного підприємства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства має високу результативність і постійно перебуває у полі зору активної громадськості. Всі виробничі процеси і 2022 року є ефективними, планові завдання виконуються стовідсотково. 2022 для лісівників краю нічим не відрізняється від попередніх років: кожен знає свою роботу, розуміє свою відповідальність і звично виконує обов’язки – від керівника до робітника. 

Процес реформування і укрупнення був своєчасним і органічним: кожна структура нині функціонує злагоджено і є самодостатньою. Зростають ефективність виробництва і оплата праці. Календарні графіки виконання першочергових завдань витримуються, галузь працює на перспективу. Наразі лісівники готуються до лісокультурної кампанії.

Лише неосвічені або ж заангажовані особи можуть критикувати ліквідацію держспецлісгоспів, які малоефективно господарювали в масивах колишніх, так званих, лісів АПК. Вчергове дані факти підтвердили моніторинги фінансово-господарської діяльності держлісгоспів за минулий, 2021 рік.

За всіма, без виключення, показниками держспецлісгоспи АПК, що працювали на території краю (окрім Герцаївського дерспецлісництва АПК), навіть в загальному успішному для всіх лісгоспів Чернівеччини 2021 року, пасли задніх: від отриманих доходів, оплати праці, капітальних інвестицій – до фінансування ведення лісового господарства. Один спецлісгосп навіть замість прибутку – отримав збитки.

Відтак доцільність і ефективність даної реформи вже найближчим часом зможуть оцінити фахівці. Наразі триває, або ж уже завершено процеси переоформлення права власності, користування технікою, приміщеннями, земельними ділянками, коригування договорів поставки продукції. 

Підприємства-правонаступники виконують всі зобов’язання лісгоспів, що увійшли до їх складу. На особливому контролі забезпечення паливними дровами населення та об’єкти соціальної сфери. Для цього є всі необхідні засоби та ресурси.

З вини лісогосподарських підприємств Чернівеччини не було і не буде зірване опалювання жодної бюджетної установи. Тому дивно, що певні особи намагаються представити одинокі випадки тимчасових затримок виконання договорів, які виникли з об’єктивних причин, як системне і негативне явище діяльності господарства.

Так, ДП «Берегометське ЛМГ» є правонаступником усіх прав та обов’язків Вижницького держспецлісгоспу АПК. Серед інших активів і пасивів згідно акту прийому-передачі між підприємствами, кредиторська заборгованість на користь Вашківецької міської ради згідно договору № 204 від 03.08.2021р. склала 157 тис. 373 грн, а КНП «Вашківецький ЦПМСД» – № 134 від 03.12.2021р. – 223 тис. 601 грн.

Берегометським лісомисливським господарством було подано заявку на пролонгацію договорів на постачання дров паливних Вашковецькій міській раді та одноіменному центру первинної медичної допомоги на суму кредиторської заборгованості. На даний час заявка оброблена та виконана ДП «ЛІАЦ». Як повідомив директор ДП «Берегометське ЛМГ» Руслан Максимчук, підприємство вже приступило до відвантаження та транспортування дров’яної продукції отримувачу. В короткі терміни всі придбані бюджетними установами паливні дрова будуть відвантажені покупцям.

Більше того, з метою недопущення зриву опалювального процесу КНП «Вашківецький ЦПМСД» з ініціативи ДП «Берегометське ЛМГ» між лісмисливгоспом та Центром 27 січня 2022 р. було укладено додаткову угоду і в терміновому порядку поставлено 30 кубометрів дров’яної деревини. Державні лісогосподарські підприємства, діяльність яких координується Чернівецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства в змозі забезпечити паливними дровами всі бюджетні установи області та населення. Повідомляємо, що відповідно до вимог чинного законодавства лісгоспами визначено уповноважених осіб, відповідальних за організацію та проведення процедур закупівлі/спрощених закупівель. Вичерпний перелік уповноважених осіб та їх контактні дані розміщені на офіційному сайті Чернівецького обласного управління лісового і мисливського господарства за посиланням https://cvoulmg.gov.ua/…/upovnovazheni-iz-zakupivel.html.

Просимо завчасно організовувати тендерні процедури на закупівлю дров’яної продукції та подавати заявки населенню, адже в останні місяці року надмірний попит не дозволяє вчасно заготовити та відвантажити дров’яну продукцію.

Партнерські стосунки та десятиліттями напрацьовані методики надання послуг працюють на благо і користь людей, громад. Жодних конфліктних ситуацій лісівники не створювали і не створюють. Вчасно оформлені документи, чітка організація роботи стали системою діяльності всіх лісогосподарських підприємств краю.

Ростислав БУЗИЛО

   
Новини Чернівецької області

Залишити відповідь